VSS på Svenska Simspelen

  • 21 okt 2013

Svenska Simspelen i Väsby simmades 19-20 oktober.

I tuffast möjliga konkurrens med OS, VM, och EM simmare (450 simmare från 43 klubbar i 8 länder) inkluderat det finska ungdoms- och juniorlandslaget, samt stora delar av det danska landslaget med bl.a. Europa och världsrekord innehavaren och VM silver-medaljören på 200m bröstsim från i somras, Rikke Möller-Pedersen, stod VSS-simmarna för fina insatser när Svenska Simspelen avgjordes i Väsby.

Linus Kanth, 22 år (i mitten) lyckades vinna 400 medley på sin bästa tid hittills den här hösten där han visade att han har hittat tillbaka till sina starka avslutningar på frisimmet. På 200m medley simmade Linus Kanth in på en fin tredje plats bakom OS-simmaren Daniel Skaaning (Danmark) och svenska landslagssimmaren Erik Persson. Utöver dessa två distanser simmade han även final på 100m medley och 100m bröstsim där han satte nya personliga rekord. Tiderna på 200 och 400 var en bit över pers, och där finns det fortfarande en del detaljer att jobba på i vändningarna samt även i bröstsimmet som inte stämmer 100% i medleyn.

Clara Wiman,17år stod för flertalet fina simningar och visar att hon vill vara med och fightas i toppen även på stora tävlingar. Bästa placering blev en mycket fin 4e plats på 800m frisim där hon sänker sitt personliga rekord med hela 7 sekunder. Clara satte även nytt personligt rekord på 200m medley, och vara bara hundradelarna över sina personliga rekord på 400m fritt och 400m medley. Clara är en tuff tjej som tränar extremt bra nu och att hon simmar så här fort nu visar att det finns mycket kvar att hämta när vi går in i finslipningen fram mot SM.

David Hallberg deltog på lördagen och simmade på säsongsbästa på både 400m frisim och 400m medley. Tyvärr blev David sedan sjuk till söndagen och kunde tråkigt nog inte deltaga.